Varstvo podatkov

Izjava o varstvu podatkov
Varovanje vaših osebnih podatkov nam je posebej pomembno. Zaradi tega obdelujemo podatke izključno po Splošnih uredbah o varstvu podatkov (GDPR). V tem delu Varstva podatkov vas obveščamo o najpomembnejših aspektih obdelave podatkov v povezavi z našo spletno stranjo.

Kontakt z nami
Če kontaktirate z nami preko formularja s spletne strani ali preko elektronske pošte, bodo vaši podatki pri nas shranjeni šest mesecev zaradi nadaljne obdelave. Te podatke brez vaše privolitve ne bomo nikomur posredovali.

Zbiranje in uporaba podatkov za izvajanje pogodbe in pri odprtju uporabniškega računa
Zbiramo vaše osebne podatke, če jih prostovoljno delite z nami, ko oddate svoje naročilo, stopite v stik z nami (npr. preko kontaktnega obrazca ali elektronske pošte) ali odprete uporabniški račun. Kateri podatki bodo zbrani, je razvidno iz posameznega obrazca za vnos podatkov. Podatke, ki jih boste delili z nami, bomo uporabili za izvajanje pogodbe in obdelavo vaših povpraševanj. Po končani izvedbi pogodbe ali izbrisu vašega uporabniškega računa bo nadaljnja uporaba vaših podatkov onemogočena, podatki pa bodo po preteku davčnopravnih in trgovskopravnih rokov za hrambo izbrisani, razen če izrecno privolite v njihovo nadaljnjo uporabo ali če si pridržimo pravico do drugačne uporabe podatkov, ki je zakonsko dovoljena in o kateri vas bomo seznanili v nadaljevanju. Svoj uporabniški račun lahko kadar koli izbrišete, kar lahko storite tako, da nam na spodaj navedeni naslov za stik pošljete sporočilo ali pa to storite s pomočjo funkcije za izbris v svojem uporabniškem računu.

Posredovanje podatkov za izvedbo pogodbe
Za namen izvedbe pogodbe posredujemo vaše podatke poštni službi, pooblaščeni za dostavo, če je to potrebno za dostavo naročenega blaga. Za namen izvedbe plačila posredujemo potrebne podatke o plačilu kreditni instituciji, pooblaščeni za plačilo, in po potrebi svojemu pooblaščenemu ponudniku plačilnih storitev oz. plačilni storitvi, ki ste jo izbrali v postopku oddaje naročila.

Uporaba podatkov pri prijavi na elektronske novice
Če se prijavite na naše novice (pod rubriko Prijava stranke), bomo uporabili za ta namen potrebne podatke ali podatke, ki ste nam jih posredovali posebej, da vam bomo lahko redno pošiljali naše elektronske novice. Od prejemanja novic se lahko kadar koli odjavite, kar lahko storite tako, da nam na spodaj navedeni naslov za stik pošljete sporočilo oziroma kliknete na za to predvideno povezavo v novicah.

Uporaba piškotkov
Da bi bil obisk naše spletne strani privlačen in da bi omogočili uporabo določenih funkcij, na različnih straneh uporabljamo tako imenovane piškotke. Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se shranjujejo v vašo napravo. Nekateri piškotki, ki jih uporabljamo, se po končani seji brskalnika, torej potem, ko zaprete svoj brskalnik, ponovno izbrišejo (ti. sejni piškotki). Drugi piškotki pa ostanejo v vaši napravi in nam omogočijo, da ponovno prepoznamo vaš brskalnik pri naslednjem obisku (trajni piškotki). Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da vas obvešča o namestitvi piškotkov, za katere se vsakič posebej odločite, ali jih boste sprejeli, oziroma da piškotke v določenih primerih ali na splošno zavrnete. Če piškotke zavrnete, bo lahko delovanje naše spletne strani okrnjeno.

Uporaba Google Analytics za spletne analize
Ta spletna stran uporablja orodje za spletne analize Google Analytics podjetja Google Inc. (www.google.de). Google Analytics uporablja ti. »piškotke«, tekstovne datoteke, ki se shranjujejo v vaš računalnik in omogočajo analizo vaše uporabe spletne strani. Informacije o vaši uporabi te spletne strani, pridobljene s pomočjo piškotka, se praviloma prenesejo v Googlov strežnik v ZDA, kamor se tudi shranijo. V primeru, da aktivirate anonimizacijo IP-naslova na tej spletni strani, pa Google vaš IP-naslov znotraj držav članic Evropske unije ali v drugih državah podpisnicah Sporazuma o Evropskem gospodarskem prostoru predhodno skrajša. Le izjemoma se v Googlov strežnik v ZDA prenese popoln IP-naslov in se skrajša tam. Anonimizacija IP-naslova je na tej spletni strani aktivna. V imenu upravljavca te spletne strani bo Google te informacije uporabljal zato, da bo analiziral vašo uporabo te spletne strani, sestavljal poročila o aktivnostih na tej spletni strani in upravljavcu nudil druge storitve, povezane z uporabo te spletne strani in interneta. IP-naslov, ki ga preko orodja Google Analytics posreduje vaš brskalnik, ne bo združen z nobenimi drugimi Googlovimi podatki. Shranjevanje piškotkov lahko preprečite z ustrezno prilagoditvijo nastavitev svojega brskalnika, vendar vas opozarjamo, da v tem primeru morda ne boste mogli v celoti uporabljati vseh funkcij te spletne strani.

Poleg tega lahko Googlu preprečite zajem podatkov, ki jih ustvari piškotek in se nanašajo na vašo uporabo te spletne strani (vključno z IP-naslovom), ter obdelavo teh podatkov, tako da z naslednje povezave prenesete vtičnik za brskalnik in ga namestite: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de
Poleg vtičnika za brskalnik lahko kliknete na to povezavo in preprečite nadaljnje zbiranje podatkov preko orodja Google Analytics na tej spletni strani. Pri tem se v vašo napravo shrani »Opt-Out-piškotek«. Če piškotke izbrišete, morate ponovno klikniti na povezavo.  

Obdelava podatkov poteka na osnovi zakonskih Določil Zakona o telekomunikacijah §96 odstavek 3 kakor tudi po členu 6 odstavek 1 lit a (Privolitev) in/ali lit b (potrebno za izpolnjevanje pogodb) po GDPR.                                                                                                                                                         

Pravica do dostopa do podatkov in kontakt
Imate pravico do brezplačnega dostopa do svojih osebnih podatkov, shranjenih pri nas, ter po potrebi pravico, da te podatke popravite, blokirate ali izbrišete. V primeru vprašanj o zbiranju, obdelavi ali uporabi svojih osebnih podatkov, poizvedb, popravkov, blokiranja ali izbrisa podatkov ter preklica privoljenj ali ugovora proti določeni uporabi podatkov se obrnite neposredno na nas preko kontaktnih podatkov v našem impresumu.

  1. Kaj je SSL-kodiranje?

    SSL je okrajšava za Secure Socket Layer. Je protokol, ki ga je razvil Netscape in RSA Data Security za zagotavljanje, da se zaupni podatki pri brskanju po spletu, naprimer podatki o plačilnih karticah pri spletni trgovini, prenašajo kodirano. Na ta način je neudeleženim osebam onemogočeno čitanje ali izraba podatkov. Hkrati ta postopek kodiranja zagotavlja varnost identitete spletne strani.

    Učinkovito SSL kodiranje se izkazuje s tem, da so poslani podatki absolutno varni. Vsebina poslanih sporočil je preko spleta poslana samo v kodirani obliki. Učinkoviti algoritmi hkrati preverjajo podatke še preden so poslani k prejemniku. SSL je trenutno standard za kodiranje pri brskanju po spletu.

  2. Ali je plačilo preko spleta varno?

    Varnost vaših podatkov nam je zelo pomembna. Vaši podatki pri plačilu se uporabljajo samo za plačilne namene, kadar se blago naroča. Pri prenosu osebnih podatkov v procesu naročil in pri prijavi se uporablja tako imenovano SSL (Secure Socket Layer) kodiranje.